Juristin apu on kallista ja turhaa

Channey 8Caa24Yar8I Unsplash
Googlesta löytyy kaikki. Kaikki tieto, jonka vain ikinä saattaa kuvitella tarvitsevansa löytyy muutamissa sekunneissa verkon syövereistä. Miksi pitäisi maksaa loputtomasti jollekin turhantärkeälle pukutyypille, joka väittää tietävänsä asioista enemmän? Kyllä nämä paperit voi itsekin tehdä.

Samalla tavalla nekin sieltä lakikirjoista ja Finlexistä kaiken tarkistaa. Ei niillä mitään tietokoneen prosessoria ole päähän asennettuna, että ihan turha väittää, että ne muka oikeasti muistaisivat kaiken. Näkeehän sen sitä paitsi jo autoistakin, jotka siinä keskustan liikekiinteistön edessä pönöttää parkissa, että niille maksetaan ihan liikaa, pelkkää Bemaria ja Audia. Ihan varmasti lakimiesten autoja kaikki.

Miksi kutsutaan rehellistä lakimiestä? Mahdottomuudeksi.”
”Jos juristi ja piru risteytetään keskenään, niin mikä on tulos? Uusi juristi.”

Aivan, lakimies on roisto, josta on ihan syystä keksitty loputtomasti vitsejä. Järkyttävät palkkiot peruspapereiden laatimisesta, vaikka kaikki lainopillinen tieto löytyy verkosta. Asiakirjapohjia löytyy kyllä nykyään kopioitavaksi jokaiselta mökin mummoltakin. Mitä järkeä olisi maksaa juristille jostain parin lauseen raapustamisesta paperille? Vastauksena saa, että lakiasioissa "kaikki liittyy kaikkeen, eikä sitä voi maalikko tietää". Tietysti! Sehän nyt on selvä. Ei sen kertomiseen mitään lakimiestä tarvita.

Vaikka kyllähän sen jokainen itsekin ymmärtää, ettei puolisolle puhuta aivan kaikkia raha-asioita. Jos ei ole avioehtoa, niin ei tule mitään hätää eron hetkellä, kun on pitänyt rahansa ja perintönsä omana tietonaan. Yrittää vaan pokkuroiden ja sovinnolla saada huonekalut jaettua, niin ei tarvitse mitään osituspaperia lakimiehellä teettää.

Miksi tarvitaan jotain paperia, kun kaikki on jo sovittu ja ennen kaikkea käytännössä jaettu?

Vaikeaksihan se sitä paitsi menee mitään perintöpeltoja alkaa halkoa. Kun on vaan ihan hiljaa, niin voi viedä salaisuudet hautaan asti.

Mihin sitten kannattaa käyttää rahaa? Onhan se täysin selvä, että itsensä kunnossa pitäminen maksaa. Kampaajalle pitää varata ainakin 120 € kuussa ja eikä kuntosalin jäsenyyskään nyt ilmainen ole, jotain 68 € kuukaudessa. Autoa pitää huoltaa ja hakea perjantaiksi Alkosta viikon suositus maisteltavaksi.

Kyllä sen verran paljon menee rahaa ihan näihin pakollisiin kuluihin kuussa, että ei ole mitään järkeä alkaa laatia varmuuden vuoksi jotain papereita, joita "ehkä" tarvitsee tulevaisuudessa. Tai joita varmaan muut ihmiset tarvitsisivat minun asioita setviessäni tarvitsisivat, niitä edunvalvontavaltuutuksia tai testamentteja.

Kalliita papereita, joista ei ole minulle mitään hyötyä heti, tässä ja nyt. Selvitelkööt muut sitten kun sen aika on.

Mitähän nekin maksaisi? Yhdestä paperista varmaan satasia, kun on loppuelämä aikaa. Miksi ihmeessä kannattaisi laittaa kerralla johonkin juristiin 285 € testamenttia varten, kun samalla rahalla pääsee näin alkusyksystä Kreikkaan viikoksi nauttimaan lämmöstä? Niinpä. Hirveä raha ja vielä kertakorvauksena, kun testamenttia ei kuitenkaan kaiveta esiin enää omana elinaikana.

Kuva: Channey, Unsplash.

Mitä Fridan juristin apu maksaa?

Me Fridassa haluamme olla avoimia hinnoittelun suhteen. Useammassa palvelussamme on kiinteä hinta, ja niistäkin palveluista, joissa työmäärä vaihtelee tapauskohtaisesti, annamme hinta esimerkin.

Tutustu hintoihimme