Perhejuristi vastaa /
Olen Kymenlaaksossa asuva nainen ja olen varhaiseläkkeellä. Iäkäs isäni kuoli vuonna 2017. En tiennyt mitään mistään perunkirjoituksista kun aiempaa kokemusta ei näistä asioista ollut. Sain apua perunkirjoitukseen hautaustoimistosta, mutta myöhemmin verottajalta tuli ilmoitus että papereissa oli vikaa. Harmittaa kun oisin alun perinkin halunnut kunnon lakimiehen, mutta en tunne ketään. Miksei kukaan tarjonnut kuolleen omaiselle apua?
Sirpa, 57 v.
Ulla Rask
Lakimies, OTM, FM

Ulla vastaa

Hei, Sirpa! Lakipalvelujen saatavuus ei tosiaankaan ole samanlaista joka paikassa. Suurissa kaupungeissa palveluntarjoajia on enemmän kaikilla aloilla, myös lakipuolella. Ihmisillä on myös taipumus kääntyä tuntemansa tai tuttaviensa suosittelemien lakimiesten puoleen.

On itse asiassa melko epäoikeudenmukaista, että ne, joilla sattuu olemaan tuttavapiirissä lainopillista osaamista tai jotka asuvat kaupungeissa, ovat paremmassa asemassa omien ja läheistensä asioiden hoidossa. Yksi tavoitteemme Fridassa on tarjota etäpalvelua koko Suomessa. Olethan yhteydessä meihin, jos tarvitset nyt tai jatkossa lakiapua!