Avoliittosopimus

Toisin kuin avioliitossa avopuolisoiden yhteistä taloutta ei säädellä mitenkään laissa. Avopuolisoiden tuleekin aina sopia yhteisen talouden kulujen jakamisesta oikeudenmukaiseksi katsomallaan tavalla. Sopimus kannattaa laatia kirjallisesti ja sopimuksessa tulee katsoa pitkälle tulevaisuuteen. Suuret elämänmuutokset, esimerkiksi asunnon ostaminen, lapsen syntyminen, tulotason muuttuminen tai puolison toimintakyvyn heikentyminen ja edunvalvontatilanteet vaikuttavat merkittävällä tavalla avopuolisoiden mahdollisuuteen kattaa taloutensa kuluja.

Yksityiskohtaisesti ja laadukkaasti laadittu avoliittosopimus on tarvittaessa täytäntöönpanokelpoinen, jos toinen puolisoista jättää maksamatta esimerkiksi oman osuutensa lainakuluista.

FRIDA auttaa lähellä ja kauempana sekä verkossa

Avoliiton paperit kuntoon. Varaa aika toimistollemme. Sovi puhelin- tai verkkoneuvottelu avoliiton lakiasioiden selvittämiseksi. Toimimme tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla, Uudenmaan alueella, Turussa ja Tampereella. Löydät meidät myös Oulusta. Toimistoihimme on helppo tulla olipa oma asuinpaikkasi esimerkiksi Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa, Kerava, Tuusula, Järvenpää, Mäntsälä, Kouvola, Kaarina, Raisio, Naantali, Ylöjärvi tai Hämeenkyrö. Etäpalvelumme toimii joka puolella Suomea.