Oletko edun­valvoja tai edunvalvonta­valtuutettu?

Oletko edunvalvoja tai edunvalvontavaltuutettu? Tarvitsetko apua tai neuvoja? Tärkeää tehtävääsi ei tarvitse hoitaa yksin. Edunvalvontaoikeuteen perehtyneet juristimme ovat edunvalvojien ja edunvalvontavaltuutettujen tukena.

Olet luottamustehtävässä

Edunvalvojana ja edunvalvontavaltuutettuna toimiminen on vastuullinen luottamustehtävä. Holhoustoimilaissa ja edunvalvontavaltuutuksesta annetussa laissa määrätään tarkkaan, mitä voi, saa ja tulee tässä tehtävässä tehdä.

Onko sinut määrätty läheisesi edunvalvojaksi tai toimitko läheisesi valtuuttamana edunvalvontavaltuutettuna? Onko tämä valtuutus vahvistettu maistraatissa? Oikeutesi ja velvollisuutesi ovat hyvin erilaiset riippuen siitä kummassa roolissa toimit.

Käytännön kokemuksemme ja tietämyksemme erilaisista edunvalvontatilanteista on eduksi etenkin silloin, kun oma rooli edunvalvojana tai edunvalvontavaltuutettuna on uusi.

Edunvalvoja

Useimmille edunvalvojille rooli on uusi ja byrokratian määrä voi tuntua uuvuttavalta. Edunvalvojan tehtävien kanssa ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin. Miten edunvalvojan tulee toimia edunvalvonnan alkaessa, kestäessä ja päättyessä? Onko toimintamalleja, joiden avulla edunvalvontaa voi saada helpommin hallittavaksi? Entä onko sudenkuoppia, joita pitäisi osata välttää? Kyllä, kyllä ja kyllä. Osaamme auttaa sinua tilanteessa kuin tilanteessa.

Edunvalvontavaltuutettu

Entä miten edunvalvontavaltuutetun tulee toimia edunvalvontavaltuutuksen vahvistamisen jälkeen, sen aikana ja edunvalvontavaltuutuksen päättyessä? Vai onko edunvalvontavaltakirja vielä kokonaan vahvistamatta? Miten tulee toimia edunvalvontavaltuutuksen voimaan saattamiseksi ja vahvistamiseksi? Autamme mieluusti hahmottamaan ja hallinnoimaan omaa roolia myös edunvalvontavaltuutettuna.

FRIDA auttaa lähellä ja kauempana

Autamme edunvalvontaan ja edunvalvontavaltuutukseen sekä edunvalvontavaltakirjaan liittyvissä asioissa. Toimimme tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla ja Uudenmaan alueella. Toimistoihimme on helppo tulla olipa oma asuinpaikkasi esimerkiksi Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa, Kerava, Tuusula, Järvenpää tai Mäntsälä. Muualla Suomessa löydät meidät Turusta ja Oulusta. Etäpalvelumme toimii joka puolella Suomea.